BIOMENU
Jak si vybrat mlýnek?
Jak si vybrat mlýnek?
Biolenka: "Nabízím doporučení jen na ty mlýnky, které mám osobně vyzkoušené: firma Komo, Salzburg a vločkovač Eschenfelder."


Odpovězte si na následující otázky:

1.    Chci mlít mouku ručně nebo pomocí elektřiny?
2.    Chci mlecí kámen zhotovený z přírodního kamene nebo ze směsi korund-keramiky?
3.    Budu mlít mouku v malém množství občas (1 – 2x do týdne) nebo ve větším množství pro celou rodinu a často?
4.    Budu mlít pouze bezlepkovou mouku?
5.    Chci mlýnek zhotovený z tvrdého dřeva nebo mi nevadí překližka a mlecí plastová komora?

Nápověda k otázkám:

1.    Ruční mlýnky jsou skvělé na cesty, na chatu či maringotku kde není dostupný elektrický proud. Jsou úžasné v tom, že si mouku namelete pomocí své pomalé a harmonické energie. Je však zapotřebí si na mletí udělat čas!!! Takže pokud máte rodinu, práci, staráte se o kupu dětí a ještě chcete péct pravidelně chleba, radši zvolte elektrického pomocníka. Ať se ve víru alternativy neudřete. Ruční mlýnek je fyzicky náročnější, takže ani malé děti vám nepomohou. Pokud však melete mouku občas, pečivo tolik nekonzumujete, máte na mletí čas a nebo jste rozhodnutí si ho udělat, neváhejte jít do ručního mlýnku.

2.    Mlecí kámen z přírodního materálu, jak už název sám prozrazuje, je kvalitnější, ale dražší. V tomto e-shopu jde pouze o mlýnky Salzburgské Carina, MT5 a MT12 Stejně výkonný, co do mletí, je i mlecí kámen zhotovený ze směsi korund-keramika. Přírodní kámen mohou po letech zdědit vaše děti, korund s keramikou vám vystačí po celý váš život a vaše děti si pak zvolí, co budou chtít ony. Pokud však nemusíte hledět na finance, doporučuji zvolit přírodní kámen.

3.    Pokud nebudete péct pečivo vůbec, jen chcete mouku na zahušťování nebo krupici na kaši, skvěle si vystačíte s vločkovačem. Dvakrát namleté vločky se promění v mouku. Pokud plánujete občas upéct chleba a buchtu, žijete sám a nebo jen s partnerem a jedním dítětem, postačí vám mlýnky: Salzburg MINI (motor o 280W) nebo KoMo Fidibus 21 (motor o 250W). V případě, že počítáte s pravidelným pečením cheba pro vícečetnou rodinu, vybírejte mlýnky se silnějším motorem a větším mlecím kamenem: Salzburg MAX (380W),MAXI(350W), CARINA(350W) z KoMo mlýnků Fidibus Classic (380W) nebo Medium (380W). Stejně tak ze všech Salzburgských mlýnků s přírodním kamenem: Salzburg CARINA (350W), MT 5 (380W). Pokud budete mlít ve své provozovně, obchodě, sdužení, nebo i doma pro všechny příbuzné, mlýnek se takzvaně nezastaví, volte z mlýnků: KoMo Fidibus XL (600W, korund-keramika 85mm), Salzburg MT 12 (550W, granit-žula 105mm).

4.    Bezlepkové zrno je velmi tvrdé, a tak je potřeba výkonnější mlýnek, i kdybyste mleli jen občas a malé množství. Vybírejte z mlýnků se silnějším motorem: ze Salzburg mlýnků MAX (380W),MAXI(350W) nebo CARINA(350W) z KoMo mlýnků Fidibus Classic (380W) nebo Medium (380W). Stejně tak ze všech Salzburgských mlýnků s přírodním kamenem: Salzburg CARINA (350W) nebo MT 5 (380W).

5.    Jedině mlýnky Salzburgské jsou celé vyrobené z tvrdého masivního dřeva. Mlýnky KoMo mají plastovou mlecí komoru, je nezávadná a nehrozí její přehřátí. Fidibus 21 a Medium mají tělo zhotovené z bukové překližky, všechny ostatní Komo mlýnky už jsou z bukového masivu. Zde záleží na každém z nás, čemu chce dát přednost, zda masivu nebo překližce.

Biolenka: "Na kurzech vaření s mlýnky pracujeme. Můžete si prakticky vyzkoušet mlít ručně, vločkovat ručně a nebo mlít pomocí elektřiny. V případě zájmu, vám ráda nákup mlýnku s osobní radou a doporučením zprostředkuji."

news: Vočkovač.JPG articles: Mlýnek na mouku_el..JPG
Foto: Vločkovač Eschenfelder, Mlýnek Komo - Fidibus 21
Autor článku: Biolenka


Hodnocení
Musíte být registrovaný, abyste mohli hodnotit.

Prosím přihlašte se, a nebo se zaregistrujte.

Zatím nikdo nehodnotil.
Poslední články

- Vyvýšený záhon
- Jak si vybrat mlýnek?
- Cesty k jídlu zblízka
- Video o éčkách
- Žena - článek Honzy Jíchy

Poslední novinky

- Farma Vícelmil hledá pomocné ruce
- Pozdrav z maringotky
- Nová Kuchařka "Pečeme z kvásku"je na světě!
- Vyvýšený záhon - návod
- Kurzy v roce 2015

Poslední recepty

- Jarní špenátová polévka
- Linecké
- Dýňová buchta s polevou
- Čirok salát
- Polosyrová zeleninová miso polévka




místo pro
vaší reklamu

cena 500Kč/měs.