BIOMENU
Články: Zdravá výživa
Alergie
Alergická reakce na pyly, prach, roztoče i různé druhy potravin, jsou už jen finálním projevem, kterým dnes trpí 25% civilizované společnosti.


Bio textil
Co znamenají textilní značky a certifikáty, které nejčastěji potkáte v českých obchodech?



Cesty k jídlu zblízka
Seznam s odkazy, kde v Jihočeském kraji nakoupit.

Fazole Adzuki
Adzuki fazole jsou velmi dobře stravitelné a pozitivně ovlivňují ledviny. Hlavně v zimě, kdy jsou zatížené ledviny, močový měchýř a pohlavní orgány.


Ghí = přepuštěné máslo
Ghí se také říká tekuté zlato. Jde o přepuštěné kravské nesolené máslo. Přepuštěním je máslo zbavené mléčné látky ...

Henri Monford - život bez jídla
Již devět let nejí ani nepije.

Jáhly
Neboli proso, pokrm Slovanů.
Obilovina, velice dobře stravitelná, výživná, mírně zásadité povahy.

Jak si vybrat mlýnek?
Jak si vybrat mlýnek?



Jak vybírat zdravé tuky?
Než použijete tuky na pečení, smažení nebo do studené kuchyně, je důležité znát ...

Klíčení
Klíčky jako plnohodnotná strava byly v Číně využívány už před 5000 lety.


Kyselinotvorná a zásadotvorná strava
Pro správnou funkci našeho těla je zapotřebí mírně zásadité prostředí nejen naší krve, ale celého organismu. Takovéto prostředí zajistí dobrou kondici našim orgánům a nastolí duševní i psychickou pohodu.

Léto

Užívejme si sluneční energie a čerstvé plody přírody. Nechme se přírodou hýčkat a užívat si všeho čerstvého, co nám v této době příroda nabízí.



Nadváha
Nadváha není tvořená jenom tukem. Ale dalšími látkami jako je lepek, hlen, voda a další sedimenty nalepené na stěnách střev i jinde. Nadváha vzniká jednak ze špatně složeného jídelníčku a z velkého množství příjmu potravy. S nadbytečným množstvím jídla se tělo vypořádá ukládáním do zásob, jelikož je nestihne zpracovat a vyloučit.



Nebezpečné látky v kosmetice

Zde některé látky, na které je třeba si dávat pozor.



Pohanka
Pohanka se k nám dostala z jižních svahů Himalájských hor. Od 14.stol. byla mezi chudší vrstvou Slovanů oblíbeným pokrmem.
Poslední články

- Vyvýšený záhon
- Jak si vybrat mlýnek?
- Cesty k jídlu zblízka
- Video o éčkách
- Žena - článek Honzy Jíchy

Poslední novinky

- Pozdrav z maringotky
- Nová Kuchařka "Pečeme z kvásku"je na světě!
- Vyvýšený záhon - návod
- Kurzy v roce 2015
- Rozhlas s Biolenkou

Poslední recepty

- Jarní špenátová polévka
- Linecké
- Dýňová buchta s polevou
- Čirok salát
- Polosyrová zeleninová miso polévka




místo pro
vaší reklamu

cena 500Kč/měs.