BIOMENU
Kurzy >> Celodenní kurzy >> KVÁSKOVÝ CHLÉB, Hluboká nad Vltavou

KVÁSKOVÝ CHLÉB, Hluboká nad Vltavou

Kváskové pečení chleba

v troubě i na páře, kváskové zelňáky, placky z klíčené obiloviny

Sobota 29. března 2014, od 10h do 15h

Čeká vás:

  • Příprava třístupňově kvašeného chleba, pečeného jak v troubě tak i na páře.
  • Kváskové housky pečené na páře.
  • Kváskové zelňáky.
  • Kromě kvašení budeme obiloviny klíčit a sušit placky. Ukázka, že nejen kvašením mouky připraví stravitelnou potravinu.

  • Mouku budeme mlýt na kamenném mlýnku. Vločkovat vločky na vločkovači.
  • Chléb "šitý na míru". Co člověk to jiná kombinace mouky a jiná příprava. Naučíme se kdy volit jakou přípravu.
  • Řekneme si jak péct z čerstvě namleté mouky pro nejmenší děti (od 11.měsíce).
  • Co mazat na chléb.
  • Nebude chybět oběd a příjemné občerstvění během celého dne.
articles: chleb.png articles: chleba od Luďka.jpg

Co sebou: zástěru, přezůvky,  krabičku na vše co nesníme a skleničku s uzávěrem na kvásek.
Místo konání: Hájovna U Rybáka, Chlumec 26, Hluboká nad Vltavou (Hájenka se nachází po levé straně, na samotě u cesty z Chlumce do Purkarce)
Cena: 1100kč/osoba/den
Rezevace místa:
mobil: 777/259571
email: lenka@biolenka.cz do předmětu uveďteprosím Kurz 12.4. Pokud bude místo kurzu volné, budete vyzvání k zaplacení nevratné zálohy 500 Kč. V případě že se kurz nenaplní, záloha vám bude vrácena v plné výši.

articles: Mlýnek na mouku_el..JPG articles: Kv.chléb-kvasí.JPG
Foto: Mlýnek na mouku / poslední stupeň kvašení chlebů

Detaily kurzu

Místo konáníHájovna u Hluboké nad Vltavou
Délka kurzu5-6 hodin
Cena1100 Kč

Termíny kurzu

DatumČasPočet volných míst
29.03.201410:008

Jak se přihlásit?

  • telefonicky na čísle 777 259 571 (stačí sms, kde uvedete vaše jméno, email, termín a téma kurzu o který máte zájem)
  • mailem na lenka@biolenka.cz (uveďte prosím jméno, tel. číslo, termín a téma kurzu o který máte zájem)

Vaše přihlášení potvrdím mailem, aby jste měli jistotu, že je místo volné.

Poslední články

- Vyvýšený záhon
- Jak si vybrat mlýnek?
- Cesty k jídlu zblízka
- Video o éčkách
- Žena - článek Honzy Jíchy

Poslední novinky

- Pozdrav z maringotky
- Nová Kuchařka "Pečeme z kvásku"je na světě!
- Vyvýšený záhon - návod
- Kurzy v roce 2015
- Rozhlas s Biolenkou

Poslední recepty

- Jarní špenátová polévka
- Linecké
- Dýňová buchta s polevou
- Čirok salát
- Polosyrová zeleninová miso polévka




místo pro
vaší reklamu

cena 500Kč/měs.