BIOMENU
Kurzy >> Víkendové kurzy >> KVÁSKOVÝ CHLÉB, Přerov - ZRUŠEN

KVÁSKOVÝ CHLÉB, Přerov - ZRUŠEN

KVÁSKOVÉ PEČENÍ v PŘEROVĚ

ZRUŠEN Z DŮVODU NENAPLNĚNÉ KAPACITY!

Neděle 27.4., od 9h do 13 - 14h

Během kynutí kváskového pečiva dochází k procesu tzv. mléčného kvašení a kysání, to  našemu tělu a střevům přináší zdraví. V dnešní rychlé době se pečivo jí denně. Na rozdíl od klasického pečiva z droždí, kváskové pečivo nezahleňuje, upravuje trávení, vyživuje náš nervový systém, přispívá k redukci hmotnosti. A tak volba je na nás ...

Ti z vás, kteří už doma „kváskují“, tak možná, stejně jako já, postupně dojdou k potřebě ještě lehčích variant kváskového pečení. A to je pečení, místo v trubě, tak na páře, a dále do těsta vmíchávat navíc navařené celé zrno. Jde také o vhodnou úpravu pečiva na léto, pro děti, makrobiotiky, pro starší lidi a pro ty co mají citlivé zažívání.


news: napeceno.jpg articles: Ruční mlýnek_kámen II..JPG

Na kurzu se naučíme a připravíme:

  • Kváskový chléb pečený i napařovaný.
  • Kváskové housky na páře s kombinací vařených celých zrn, luštěniny, zeleniny, čerstvě navločkovaných vloček a s kořením.
  • Kváskové zelňáky.
  • Řekneme si jak založit kvásek. Domů si odnesete kvásek od Biolenky.
  • Řekneme si co mazat na chléb, kromě másla, sýrů, různých pomazánek z mléčných produktů a masa. Naučíme se základní pravidla jak rychle a chutně na pomazánky.
  • Čeká nás lahodný oběd u kterého si řekneme, jak sladit svůj jídelníček s rytmem přírody.
  • Povíme si nejen o historii kváskového chleba, ale i o zákulisí dnešních pekáren.

Budeme mlít mouku z celých zrn na kamenném mlýnku (k vyzkoušení bude mlýnek elektrický i ruční). A připravovat vločky z celého zrna na ručním vločkovači.

Cena ze jeden kurz 1200Kč/osoba
Cena zahrnuje suroviny na vaření, oběd, pití, přednášející, místo, manuál s recepty.
Místo: Kramářova 39, Přerov (5 minut pěšky od autobusového a vlakového nádraží)
Rezervace místa: lenka@biolenka.cz, po zaplacení nevartné zálohy 500 Kč, bude vaše místo rezervované.
Více nformací: Zdeňka Passingerová, 728/611559, zdenkapass(zavináč)seznam.cz (je možné domluvit i přespání)
nebo v obchodě Cesta ke zdraví, nám Svobody 12, Přerov

Kurz se uskuteční od minimálního počtu 5 účastníků.


articles: BZL plněná houska(na šířku).JPG news: Kv.chléb_pařený.JPG
Kvásková houska napařovaná a plněná, kváskový chléb napařovaný.




Detaily kurzu

Místo konáníPřerov, Kramářova 39
Délka kurzu4 - 5 hodin
Cena1200 Kč

Termíny kurzu

DatumČasPočet volných míst
27.04.201409:008

Jak se přihlásit?

  • telefonicky na čísle 777 259 571 (stačí sms, kde uvedete vaše jméno, email, termín a téma kurzu o který máte zájem)
  • mailem na lenka@biolenka.cz (uveďte prosím jméno, tel. číslo, termín a téma kurzu o který máte zájem)

Vaše přihlášení potvrdím mailem, aby jste měli jistotu, že je místo volné.

Poslední články

- Vyvýšený záhon
- Jak si vybrat mlýnek?
- Cesty k jídlu zblízka
- Video o éčkách
- Žena - článek Honzy Jíchy

Poslední novinky

- Pozdrav z maringotky
- Nová Kuchařka "Pečeme z kvásku"je na světě!
- Vyvýšený záhon - návod
- Kurzy v roce 2015
- Rozhlas s Biolenkou

Poslední recepty

- Jarní špenátová polévka
- Linecké
- Dýňová buchta s polevou
- Čirok salát
- Polosyrová zeleninová miso polévka




místo pro
vaší reklamu

cena 500Kč/měs.