BIOMENU
Dýňová buchta s polevou

forma o průměru cca 30cm/vegan

333 g nahrubo nastrouhané dýně hokkaido
3/4 hrnku přes noc namočených rozinek
4 lžíce slunečnicového oleje na pečení
4 lžíce strouhaného kokosu + na vysypání formy
150 g hladké celozrnné špaldové mouky
150 g hladké pohankové mouky
1 kypřící prášek bez fosfátů
mletá skořice

na polevu:
250 ml vody
1 lžička agaru
1 lžička kuzu
3 lžíce sladu
1 vrchovatá lžička kakaa bez cukru

Postup:
  1. Dýni nastrouháme nahrubo, přidáme ostatní ingredience (rozinky i s namáčecí vodou) kromě kypř.pr. a mouk. Promícháme.
  2. Postupně vmícháme mouky a přidáváme vodu dle potřeby. Vymícháme hustou kaši.
  3. Necháme 1/2 hodinky odpočinout.
  4. Vmícháme kypřívcí prášek. Vložíme do vymazané a vysypané formy.
  5. Pečeme 40 minut při teplotě 150 °C.

news: Dýňová.JPG
Poleva:
  1. 200 ml vody se sladem přivedeme k varu.
  2. Vmícháme kakao.
  3. Rozmícháme si v hrnku 50 ml vody s agarem a kuzu.
  4. Přidáme do hrnce a vaříme dalších 10 s za stálého míchání.
  5. Pak polevu vylijeme na vychlazený koláč.
  6. Necháme stuhnout.

news: Dýňová s polevou.JPG

Poslední články

- Vyvýšený záhon
- Jak si vybrat mlýnek?
- Cesty k jídlu zblízka
- Video o éčkách
- Žena - článek Honzy Jíchy

Poslední novinky

- Farma Vícelmil hledá pomocné ruce
- Pozdrav z maringotky
- Nová Kuchařka "Pečeme z kvásku"je na světě!
- Vyvýšený záhon - návod
- Kurzy v roce 2015

Poslední recepty

- Jarní špenátová polévka
- Linecké
- Dýňová buchta s polevou
- Čirok salát
- Polosyrová zeleninová miso polévka




místo pro
vaší reklamu

cena 500Kč/měs.