BIOMENU
Jarní špenátová polévka

Vegan / bez lepku/ pro 4 osoby

70 g pohanky kroupy
70 g velkých bílých fazolí
1 cibule
1 stroužek česneku
1 mrkev
1/2 pastyňáku (nebo petržele)
3 plátky dýňe hokkaido (pokud není sezóna tak 1 mrkev)
svazek čerstvého špenátu
nerafinovaná sůl
sluncečnicový olej na pečení a smažení
1 lžička rýžového misa

Postup:
  1. Fazole už máme dopředu uvařené (vaříme v dvojnásobném množství vody s bobkovým listem 1,5 hodiny).
  2. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme pohanku, dvakrát promícháme a zalíváme 1 litrem vody.
  3. Přidáme na kostičky nebo proužky pokrájenou zeleninu kromě špenátu. Vaříme cca 5 - 8 minut. Minutu před koncem osolíme a přidáme vařené fazole.
  4. Stáhneme z plotny, přidáme prolisovaný česnek, pokrájený špenát a miso (nemusí být).
  5. Necháme v teple dojít dalších 10 minut.

news: bioweb_DSCN3498.JPG

Poslední články

- Vyvýšený záhon
- Jak si vybrat mlýnek?
- Cesty k jídlu zblízka
- Video o éčkách
- Žena - článek Honzy Jíchy

Poslední novinky

- Farma Vícelmil hledá pomocné ruce
- Pozdrav z maringotky
- Nová Kuchařka "Pečeme z kvásku"je na světě!
- Vyvýšený záhon - návod
- Kurzy v roce 2015

Poslední recepty

- Jarní špenátová polévka
- Linecké
- Dýňová buchta s polevou
- Čirok salát
- Polosyrová zeleninová miso polévka




místo pro
vaší reklamu

cena 500Kč/měs.