BioPOSTŘEHY z kurzů vaření - PŘIPOJTE SE!
Přidal biolenka dne 03.09.2010 13:57
PŘIPOJTE SE NEJEN SE SVÝM POSTŘEHEM, ALE I DOTAZEM. Odpoví vám buď Biolenka nebo účastníci kurzů.

14.6. 2010 od Honzy:

Vaření je mým „ koníčkem „  a zálibou a je to na mně bohužel  znát … Děkuji moc za kurz na který jsem šel tak trochu z „ hecu „, trochu ze zvědavosti … byl bezva a ty ochutnávky po každé hodině … vynikající. Na hodinách jsem se dozvěděl, že vařit se dá ze spousta jiných věcí,než standardně používám a že je to prý i zdravé,ale hlavně že je to potom možné skutečně SNÍST.
Všem vřele doporučuji
Ahoj Honza Brodský



Novinka
15.6.2010 od Kateřiny:
"kurz je velmi inspirativní, a to pro začátečníky i "pokročilé". Já se zdravé výživě věnuji již déle a vždy se dozvím něco nového."
"na kurzu panuje úžasná milá, klidná, přátelská atmosféra. Ve vzduchu je něco víc, než jen báječná vůně uvařeného jídla."
"vaříme všichni společně, opravdu vaříme, není to žádná teorie jako vaření podle kuchařky"

14.6. 2010 od Honzy:
Vaření je mým „ koníčkem „  a zálibou a je to na mně bohužel  znát … Děkuji moc za kurz na který jsem šel tak trochu z „ hecu „, trochu ze zvědavosti … byl bezva a ty ochutnávky po každé hodině … vynikající. Na hodinách jsem se dozvěděl, že vařit se dá ze spousta jiných věcí,než standardně používám a že je to prý i zdravé,ale hlavně že je to potom možné skutečně SNÍST.
Všem vřele doporučuji
Ahoj Honza Brodský

15.6. 2010 – od Katky, studentky JU
Kurzy vaření s BioLéňou jsou pro mne časem zklidnění, míru klidu a harmonie.Vždy odcházím o pár starostí lehčí a o zkušenosti bohatší.
Potkávám zde stále nové a nové lidi, z kterých čiší chuť poznání a touhy objevovat nové chutě, vůně a jídla.Leč se s těmi lidmi neznám, vaření na kurzu nás vždy spojí podle mne dost silným poutem.
Moc mne baví pronikat do tajů zdravého kuchyňského umění.Vědět kdy a k čemu se používá tato potravina a v čem nám může velmi posloužit.
Na posledním kurzu, který se jmenoval Oslavy a návštěvy -jsem se opravdu cítila jako na oslavě, oslavě života, dobrého v nás či oslavě přátelství a člověčenství. Díky kurzům a Lenče, jsem si uvědomila, že člověk díky tomu,co jí ukazuje sobě i ostatním že mu na sobě zálěží.Že se má rád a plně se přijímá. Když jsem se s Lenkou rozloučila a šla pěšky do svého přechodného domova, bylo mi tak lehko a krásno, jako kdybych měla každou chvíli vyletět do oblak.
Možná vám to příjde hodně idilické a naivní, ale zkuste přijít, zaposlouchat se do jemného hlasu naší umělecké kuchařky, ochutnat připravené jídlo a možná pak také budete chtít létat:

Vše má v našem životě určitý čas a místo.Proto věřím a jsem za to ráda, že jsem mohla Lenku potkat jeden vlahý večer U Beránka na kurzu Mandal pro duši.
Kateřina


14.6.2010 od Jany:
Co se mi na kurzech líbí:

1. Že je děláš pro maximálně 5 "kuchařů", což umožní jednak přátelskou atmosféru, jednak má každý možnost nejen ti koukat pod ruce, ale také vlastníma rukama vařit. Toto je nesmírně důležité, protože ta "ruční" účast člověka zbaví respektu z neznámých postupů. Např. já jsem se odvážila "klíčit semena" a "kysat zeleninu" až poté, co jsem si to zkusila u tebe.

2. Že přehledně vysvětlíš a popíšeš danou potravinu, co dělá v našem těle a jak ji upravit, abychom v ní to dobré uchovali. Děláš přímo kouzla s potravinami, umíš nahradit nezdravé   lahůdky zdravými náhradami. Pro mne je dosud největší kouzlo tvoje výroba "špeku" z praženého celeru, to je bomba. Po mnoha letech si teď občas mohu dopřát bez výčitek chuť špeku.

3. Že nám při vaření prozradíš spoustu vlastních fíglů a vychytávek, na které by člověk jinak přišel až po několika chybách anebo vůbec ne.

4. Že nám vždycky dáš podrobně zpracovaný popis celého kurzu, tj. potravin i postupů vaření, takže doma můžeme pohodlně opakovat a vařit. A ještě nachystáš na stůl propisky, abychom si mohli dopisovat poznámky.

5. Pohoda a radostná konzumace uvařeného a že nám potom rozdělíš do krabiček všechny zbylé dobroty, které nesníme u tebe a tak je mohou ochutnat i naši doma.

Co se mi nelíbí:

Nic. Líbí se mi všechno, hlavně ta přátelská atmosféra.
No dobře, aby to nevypadalo jako podlejzání, tak mě štve ta vyviklaná páka u dřezu - ale já jsem na takové věci cimprlich, tož si to moc neber.

Co velmi oceňuju:

Tvůj tvůrčí přístup. Když jsem v počátcích své celiakie naříkala nad problémy bezlepkové diety, vzala jsi tenhle dietní problém za svůj (ačkoliv ho nemáš) a rozšířila program o speciální bezlepkové kurzy.

Milá Biolenko, myslím, že děláš velmi potřebnou a přínosnou činnost, protože dnes už je skoro dostatek zdravých potravin na regálech, ale málo možností, jak se je naučit zdravě vařit. Takže díky a přeji ti, aby ti dlouho vydržel tvůj zápal pro dobrou věc. A všem chudákům alergikům, dietářům i příznivcům zdravé stravy přeji, aby tě co nejdříve našli.

Zdravím tě Jana

14.6. 2010 od Evi
:
Přijďte mezi nás! V útulném domácím prostředí se naučíte vařit z biopotravin. Ochutnáte výtečná jídla. Získáte nepřeberné množství zajímavých a užitečných rad. Kurzík vám přinese spoustu potěšení a zábavy. Seznámíte se zde s příjemnými lidmi a možná naleznete nové přátele. Těšíme se na vás!